Tèrmits i corcs

Els insectes de la fusta, (principalment, tèrmits i corcs), són  una de les plagues més perilloses, ja que són difícils de detectar a simple vista. Cal tenir present que les plagues de tèrmits i corcs poden arribar a ser molt problemàtiques i causar efectes molt devastadors, ja que s’alimenten de cel·lulosa i, per tant, poden acabar amb qualsevol superfície o objecte de fusta i derivats, com, fins i tot, bigues de fusta i altres elements estructurals d’una casa.

Per aquesta raó és important, posar-se en contacte el més aviat possible amb un equip de professionals per veure quin és l’abast dels danys causats i estudiar quina és la millor solució al problema en qüestió.

TÈRMITS

termits i corcsEls tèrmits són els insectes devoradors de fusta més agressius. N’existeixen tres classes:

  • Tèrmits subterranis: viuen a la terra humida, per la qual cosa no es veuen a simple vista i ataquen de forma destructiva en les estructures de fusta.
  • Tèrmits de fusta seca: aquests sí que són visibles i deixen petjada en forma de serradures, forats en la fusta, rastres, etc. S’alimenten de fusta seca, mobles, estructures d’edificis, obres d’art, etc.
  • Tèrmits de fusta humida: principalment s’alimenten de fusta en descomposició, com per exemple trossos de fusta enterrada, troncs en descomposició, etc.

 Com eliminar els tèrmits?

A Stop Plagues utilitzem diferents tractaments per poder combatre els tèrmits més agressius. Treballem amb tractaments químics (injecció i polvorització de producte insecticida a tot el perímetre de la casa i/o edifici afectat com també al moble i/o estructura perjudicada) i tractaments biològics  (instal·lació d’inhibidors de creixement). També apliquem diferents productes de prevenció de plagues de tèrmits.

CORCS

El corc descriu a diverses espècies d’escarabats que ataquen i perforen la fusta per alimentar-se i reproduir-se. És per aquesta raó que les plagues de corcs són tan greus, perquè afecten les estructures de fusta dels edificis, debilitant-los i provocant l’ensorrament d’aquest al llarg del temps.

problemes corcsExisteixen 3 tipus de famílies:

  • Cerambycidae: són una família de coleòpters proveïts de cridaneres antenes, gairebé sempre més llargues que el cos.
  • Anobiidae: són una família de petits coleòpters polífags coneguts vulgarment com a corcs, ja que perforen la fusta tant en estat natural com a posada en obra. 
  • Hylotrupes bajulus: conegut vulgarment com a corc gran o arna de la fusta.

Ens serà més fàcil detectar el corc a través de les seves petjades  (orificis i serradures) més que per la visió de l’insecte en si, ja que el seu aspecte molta gent el desconeix.

Com eliminar els corcs?

Els tractaments que apliquem a Stop Plagues són principalment:

  • Substàncies d’injecció: apliquem diferents productes líquids a les zones afectades. Amb aquests productes el que aconseguim és la mort de les larves quan es mengin la fusta.
  • Congelació i gas: a través de l’aplicació de temperatures extremes, aconseguim la congelació i eliminació dels corcs, ja que no resisteix les temperatures baixes. És un sistema que ens permet normalment no danyar els objectes tractats.  Una altra opció és el gas; comptem amb càmeres especials com el Kill Box System, que ens permet cobrir mobles, tapissos i altres objectes fràgils i sotmetre’ls a un gas o a privació d’oxigen, que eradica qualsevol insecte.